Misschien wel de meest iconische familie voor IWC Schaffhausen. Een lijn die al sinds 1936 bestaat: de IWC Pilot’s Watches. Gaat u mee terug in de tijd?

1936

In 1936 produceerde IWC de ‘Special Pilot’s Watch’, gemaakt met wat wij nu kennen als de anti-magnetische kast tegen alle stralingen in een vliegtuig cockpit. Deze 36 mm was een eerste voetstap in de wereld van de pilotenhorloges.

1940

In 1940 werd de zogenaamde B-Uhr gemaakt: een 55 mm stalen horloge met maar één doel: een leesbare wijzerplaat maken voor piloten. Gemaakt op een lederen band die lang genoeg was om over een pilotenjack heen te gaan. En het meest bekende design element is de grote stalen kroon, groot genoeg om met een leren handschoen in het vliegtuig alsnog de tijd mee te verstellen. Een totaalconcept wat sinds 1940 nauwelijks is veranderd: ‘A Star was born’….

2002

Het duurde tot het jaar 2002 voordat IWC de Big Pilot’s Watch introduceerde: een meer draagbaar herenhorloge in een 46,0 mm grootte kast. Een moderner design dan het design uit 1940, al zijn de overeenkomsten zeer sterk aanwezig. De grootste verbetering is het creëren van een automatisch uurwerk met 7-dagen gangreserve, weergegeven op de wijzerplaat. Deze wijzerplaat, welke tevens de datum weergeeft, is sterk herkenbaar middels de grote leesbare witte indexen welke middels de ‘superluminova’, in het donker oplichten.

Tegenwoordig kent de IWC Pilot’s Watch familie een groot aantal modellen, variërend in materiaalkeuze en complexiteit van de uurwerken. Van een meer eenvoudige tijd en datum aanduiding, tot een Perpetual Calendar: een breed scala aan opties is mogelijk.

Graag nodigen wij u uit om de IWC Schaffhausen Pilot’s Watches zelf te bewonderen!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015-2020 Juweliershuis Aalbers | creaza
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Retourbeleid

Volg ons op social media: