IWC Schaffhausen heeft voor 2020 diverse nouveautés gepresenteerd in hun Portugieser ‘familie’. Het merk breed uitgepakt met vernieuwde modellen van de Portugieser Chronograph Automatic tot en met de Portugieser Tourbillon Perpetual Calendar: een lijn met voor ieder wat wils.

Een hoogtepunt in de vernieuwde Portugieser familie is bijvoorbeeld de vernieuwde Portugieser Chronograph Automatic. Dit model, dat al jaar en dag meeleeft in de familie, heeft in 2020 een belangrijke upgrade gekregen: het manufactuur 69000-calibre. Waar het horloge esthetisch identiek is gebleven, heeft het een volledig handgemaakt (in-house) kaliber verkregen in de 41,0 mm grootte kast. Het vernieuwde model is tevens voorzien van een saffier glazen achterdeksel om dit prachtige manufactuur uurwerk te kunnen bewonderen.

Het model is leverbaar in diverse variaties in zowel staal als 18 karaat roségoud.

De vernieuwde Portugieser Chronograph Automatic (op de foto getoond: IW371605)

Ontwikkeld in 1985. Een constante evolutie tot en met 2020.
Een tweede hoogtepunt in de vernieuwde Portugieser familie is een ander iconisch model voor het merk. Misschien hét ijkpunt voor de Portugieser-lijn: de Perpetual Calendar, ofwel ‘eeuwigdurende kalender’. In 1985 ontwikkelde horlogemaker Kurt Klaus bij IWC een principe wat tot de dag van vandaag centraal staat binnen de uurwerkcomplicaties voor het merk. De eeuwigdurende kalender geeft naast de tijd, de datum, dag, maand, maandfase en het jaartal aan. De meest intrigerende eigenschap van dit uurwerk is echter dat het ingeregeld is om de correcte maanden aan te geven met daarin 30 dagen, 31 dagen en ook de schrikkeljaren juist weer te geven. Met uiterste precisie in dit waanzinnig gecompliceerde uurwerk, is middels honderden tandwielen en andere onderdelen een extreem lastige complicatie ontwikkeld.

In 2020 introduceert IWC deze complicatie in een 42,0 mm grote kastvariant, waarbij het modellen aanbiedt in stalen en roségouden uitvoeringen.

De nieuwe Portugieser Perpetual Calendar in 42,0 mm (op de foto getoond: IW344202)

Graag nodigen wij u uit om de vernieuwde Portugieser modellen in ons Juweliershuis te bewonderen!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2015-2020 Juweliershuis Aalbers | creaza
Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Retourbeleid

Volg ons op social media: