Nieuws

Terug naar Nieuws

Atmos: de innovatieve tafelklok van Jaeger-LeCoultre

Sinds 1928 heeft ‘La Grande Maison’ een prachtig en innovatieve klok vervaardigd. Een soort tijdscapsule, welke de tand des tijds doorstaat. In diverse uitvoeringen, met diverse complicaties. Tot op de dag van vandaag wordt men geïnspireerd door dit prachtige concept: de Atmos van Jaeger-LeCoultre.

De werking
In zeer gelimiteerde oplage worden deze adembenemende klokken in de Vallée de Joux vervaardigd. Iedere Atmos klok bevat een gesealde capsule waarin een gasmengsel opgeslagen zit. Deze gassen zetten uit en krimpen doormiddel van iedere temperatuurswisseling, van één graad. Door het fluctueren van de temperatuur windt de klok zichzelf op, zonder ook maar enige vorm van menselijke aandacht nodig te hebben.
Een historische waarde
Of het nu presidenten zijn, artiesten en zelfs pauzen: de Atmos klok is jaren lang het officiële Zwitserse cadeau geweest van de federatie en heeft bij meerdere mensen het kantoor bereikt. Het is dus een voorbeeld van hoe s ’werelds grootste mensen hun tijd bij houden.


De adem van innovatie: de Atmos pendule


Een waardig cadeau van de federatie aan menig grootmacht in de wereld

Art Deco tot en met hedendaagse kunst, de stroming maakt niet uit: de Atmos heeft altijd een sterke uitstraling gehad terwijl trouw werd gebleven aan de filosofie en kern van dit schitterende ontwerp. Daarnaast ontwerpen creatieve geesten elkaar: samen met Jaeger-LeCoultre hebben andere grote ontwerpers gelimiteerde oplagen van Atmos klokken ontworpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wereldberoemde ontwerpen Marc Newson.

De Jaeger-LeCoultre Atmos 568 by Marc Newson
In ons Juweliershuis tonen wij u graag de collectie en de diverse modellen in verschillende uitvoeringen.

Deel dit bericht

Terug naar Nieuws