Atelier

Controle

Voor het behoud van uw geliefde sieraden en horloges is het belangrijk dat ze regelmatig worden gecontroleerd. Wanneer u uw sieraden en horloges bij ons brengt voor controle wordt er gekeken naar de zetting van de eventuele steen, de scharnieren en sluitingen. Na controle worden de sieraden gereinigd en gepolijst.
Voor horloges met een quartz uurwerk is het belangrijk dat de batterij op tijd wordt vervangen, daarnaast controleren wij dan direct de waterdichtheid en worden banden gereinigd. Ook beschadigingen worden waar mogelijk door onze goudsmeden hersteld. Wanneer er ruimte is worden kleine reparaties direct en kosteloos uitgevoerd. Horloges die bij ons zijn aangeschaft worden indien nodig altijd kosteloos van een nieuwe batterij voorzien.

Reparatie

Het verrichten van reparaties is altijd een belangrijk onderdeel van ons juweliershuis geweest. De gediplomeerde, in Schoonhoven opgeleide, goudsmeden zorgen voor alle reparaties van gouden en zilveren sieraden waardoor de meeste reparaties binnen de muren van Juweliershuis Aalbers blijven.
Voor het verrichten van reparaties van horloges hebben wij naast onze vaste horlogemaker ook nauw contact met de horlogemerken, waardoor wij gebruik kunnen maken van hun internationaal opgeleide horlogemakers. Hierdoor blijft de geëiste kwaliteit gewaarborgd.
Ook voor wandklokken is onze vaste klokkenmaker beschikbaar. Zowel antieke uurwerken als modern uitgevoerde klokken kunnen door ons worden gerepareerd. Eventueel halen we de klokken bij u thuis op en brengen het dan uiteraard ook weer, gerepareerd, bij u terug.

Taxatie

Het verrichten van een vakbekwame taxatie van uw sieraden verzorgen wij graag voor u. Naast de actuele waardebepaling, die altijd goed is om te weten, is een taxatie tevens noodzakelijk mocht u overwegen uw sieraden te verzekeren. In het certificaat dat wij met de aangekochte sieraden meegeven, vermelden wij altijd duidelijk de specificaties (karaatgehalte, steensoort, gewicht en dergelijke) met daarbij een duidelijke foto van het sieraad. Dit certificaat wordt door de verzekering ook gezien als een taxatiewaarde. Het is echter wel aan te raden om iedere drie jaar uw taxatie te laten herzien.

Contact Velp