Over ons

Aangenaam kennis te maken!

“Mijn vader was een echte horlogemaker, een rasechte liefhebber van uurwerken, met de overtuiging dat alles wat ooit goed gemaakt was, ook altijd weer te repareren was.”

Met een trots gevoel werken wij dagelijks met dit fijne team mensen. De betrokkenheid naar u als cliënt, de passie waarmee zij u zo goed mogelijk willen adviseren, maar bovenal om wie zij zijn: Een fantastische groep medewerkers die samen Juweliershuis Aalbers vormen tot die plek waar u zich kunt laten verrassen door de prachtige collecties, het oprechte advies en de aangename sfeer.

Hans Aalbers

Historie

In 2010 blikte Hans Aalbers ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan terug op het ontstaan van het inmiddels toonaangevende juweliershuis.
Ruim 70 jaar geleden begon Theo Aalbers zijn opleiding bij de Arnhemse firma Gussinkloo, waarna hij zijn eerste echte baan in het Zuid-Limburgse Hoensbroek kreeg. Een jaar daarna ging hij bij de firma van Dam in Bodegraven aan het werk om meer ervaring op te doen, waarmee hij eind 1945 zijn eigen bedrijf kon starten.

“Hij begon in de serre van zijn ouderlijk huis aan de Zutphensestraatweg in Velp. Al snel bleek deze te klein te zijn en zo trokken mijn vader en moeder in 1953 naar de Hoofdstraat om hier hun eerste echte juwelierswinkel te beginnen. Mijn vader was een echte horlogemaker, een rasechte liefhebber van uurwerken en volgens zijn visie was alles wat ooit goed gemaakt was, altijd weer te repareren. Zo werkte hij jarenlang met heel veel energie in zijn werkplaats en was kwaliteit zijn streven.

Mijn moeder zorgde behalve voor het gezin ook voor de winkel. Het omgaan met klanten, hen adviseren of gewoon even bijpraten was haar grote passie. De klanten moesten hoe dan ook tevreden zijn en samen met mijn vader was geen probleem onoplosbaar.

Naast kwaliteit en passie moest de winkel er goed uitzien en mijn vader vond in zijn tijd al dat je eens in de zeven jaar de winkel moest verbouwen, om zo weer te kunnen voldoen aan de wensen van de klant.

Terugkijkend zijn er dan ook heel wat verbouwingen geweest en steeds werd de winkel mooier en groter. Zo groot zelfs dat in 1974 het ouderlijk huis uiteindelijk in zijn geheel veranderde in het Juweliershuis.

Dat was tevens de periode dat mijn broer Karel in de zaak kwam. Ik volgde in die tijd mijn studie in Schoonhoven en Zwitserland tot horlogemaker, en vandaag de dag ben ik alweer 30 jaar in de zaak werkzaam. Na een aantal jaren met mijn broer succesvol samengewerkt te hebben, heb ik begin jaren negentig de zaken definitief overgenomen.

In 1982 werd juwelier van Kempen en Begeer in Zwolle door ons overgenomen en werd de winkel ook daar vele malen verbouwd om aan de verwachtingen van de klant te kunnen voldoen. In 2006 verhuisden we van de Diezerpromenade naar de huidige locatie aan de Luttekestraat.

Door de jaren heen is de totale groep medewerkers steeds verder uitgegroeid tot het huidige aantal van 30 personen, waarvan er velen zijn die reeds tientallen jaren bij ons werken. Met name de grote groep vaste medewerkers hebben het gezicht bepaald van Juwelierhuis Aalbers.

De uitgangspunten van 65 jaar geleden zijn eigenlijk niet veranderd. Misschien noemen wij het nu anders, maar het centraal stellen van u als klant, geen concessies doen aan de kwaliteit en het verlenen van de maximale service is door de jaren heen de rode draad gebleven binnen ons bedrijf.

Kwaliteit en later ook exclusiviteit zijn zo verbonden aan onze basisprincipes, dat al vroeg de keuze werd gemaakt om ons bedrijf te versterken met de internationale juwelenhuizen waaronder Cartier en Chopard.

Na het inslaan van deze weg werd er steeds weer gezocht naar uitbreiding en verbreding van dit prachtige segment.
Nu, na 65 jaar, presenteren wij één van de mooiste en meest complete collecties van Nederland. Meer dan dertig toonaangevende ontwerpers kozen er samen met ons voor om u deze collecties te tonen.

65 Jaar historie, 65 jaar passie en 65 jaar beleving met het trotse gevoel dat wij dit samen met ruim 30 medewerkers voor u mogen bieden, vormen voor ons de basis om in de toekomst op de ingeslagen weg door te gaan.

Hans Aalbers

Historie Juweliershuis Aalbers
Historie Juweliershuis Aalbers
Historie Juweliershuis Aalbers
Historie Juweliershuis Aalbers
Historie Juweliershuis Aalbers